Met de 11de editie van Choreolab zet Ballet Vlaanderen zijn aandacht voor de choreografische ambitie van zijn dansers opnieuw in de verf. De focus blijft liggen op het vinden en aanmoedigen van opkomend choreografisch talent. De dansers die de scheppende kunstenaar in zichzelf willen uitdagen, krijgen een platform om te spelen en te experimenteren.

De nieuwe artistiek leider Sidi Larbi Cherkaoui en artistiek co-directeur Tamas Morciz besloten om twee stukken van de vorige editie van Choreolab te hernemen, die nog potentiëel voor groei en ontwikkeling in zich hadden. Zo keren de jonge en getalenteerde choreografen Andrew McNicol, Altea Nuñez en Ricardo Amarante terug naar ons choreografisch laboratorium om hun eerder werk nog verder te verfijnen en te ontwikkelen.
De dansers-choreografen van Ballet Vlaanderen die dit jaar nieuw werk presenteren, kunnen rekenen op de virtuositeit en het enthousiamse van hun collega’s om hun artistieke ideeën te presenteren en te ontwikkelen. Als extraatje presenteren we een “sneak preview” van Pärt, de gloednieuwe choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui die zijn wereldpremière krijgt in de balletavond Van Manen/Cherkaoui.

Deze editie van Choreolab toont twee verschillende programma’s. De twee avonden zitten vol met de visie en de ideeën van de jonge scheppers van morgen. Onder het toeziend oog van Tamas Moricz, geeft Ballet Vlaanderen tijd, ruimte, knowhow en mankracht voor experiment aan alle dansers van het ballet die hun kans willen grijpen.

Duur: 2,5 uur incl. pauze  

Ontdek het team

In de pers

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.