Generatie na generatie blijft Doornroosje, naar een 17de-eeuws verhaal van Charles Perrault, een van de meest tot de verbeelding sprekende sprookjes. Doornroosje werd oorspronkelijk door Marius Petipa gecreëerd als één groot feest van verrassende, meeslepende variaties op pointes. In 1987 bewerkte de legendarische Braziliaanse choreografe Marcia Haydée het ballet van Petipa. Haar versie valt vooral op door de virtuositeit van de rol van Carabosse, de boze fee.

Doornroosje is een prachtig voorbeeld van de uitzonderlijke complexiteit van het klassieke ballet op het einde van de 19’de eeuw. Academische dans op het hoogste niveau wordt verenigd met een fijnzinnige karaktertekening van de sprookjesfiguren. De productie van Marcia Haydée  omvat alles wat men van een grote klassieker verwacht: spectaculaire dansscènes, prachtige decors en kostuums en een doorvoeld verhaal over de strijd tussen goed en kwaad.

Marcia Haydée transformeert de figuur Carabosse van een mimerol naar een enorm veeleisende en intense dansrol voor een mannelijke danser. Carabosse is hier geen oude heks maar de incarnatie van een androgyne zwarte schoonheid. Als de belichaming van het kwade wordt Carabosse in het stuk tegenover de Seringenfee geplaatst, de personificatie van het goede. De krachten van goed en kwaad zijn eveneens hoorbaar als de twee hoofdmotieven van Tsjaikovski’s magistrale partituur. Een absoluut hoogtepunt van de balletmuziek.

Doornroosje is een spektakel voor de hele familie: virtuoos gedanst en in een adembenemend decor. Een absolute must voor wie houdt van klassiek ballet op het allerhoogste niveau!

Duur: ca. 3 uur, inclusief pauze  

Ontdek het team

Marcia Haydée
Pablo Nuñez
Dansers Opera Ballet Vlaanderen
Benjamin Pope

Gerelateerde activiteiten

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.