Twee orkesten, 40 koorleden en 50 kinderkoorleden, een resem solisten, 2 dirigenten, 35 dansers, een groot podium, een legertje technici en een steeds groeiend aantal klapstoelen: voor de kick-off van het Antwerpse klassieke muziekseizoen mag het wat meer zijn.

Klassiek in de stad is dan ook niet zomaar een festival, het is een groot feest dat steevast op meer dan 10.000 bezoekers mag rekenen. Tijdens het tweedaagse festival maken we een zeer divers publiek warm voor een repertoire dat zich in het verleden vooral verschool achter de statige gevels van opera- en concerthuizen. Wat blijkt? Bekende en minder bekende aria’s en ouvertures, de mooiste klassieke melodieën en de virtuoze gratie van de dansers laten niemand onberoerd. Hoe klassiek een publiekstrekker werd en in het bruisende bioritme van de stad sloop. Ook dit jaar is het Sint-Jansplein weer het decor voor dit stilaan legendarische evenement.

zaterdag 16:00u
Ballet Vlaanderen opent de dans, met een workshop speciaal op kindermaat. 

zaterdag 20:30u
Vanaf nu trekken we alle registers open. Nieuwe en oude pas de deux, ensembles uit 
grote balletklassiekers, maar net zo goed frisse choreografieën van jong talent. 

zondag 11:30u
Een aperitiefconcert om u tegen te zeggen. Want er zit niet elke dag een toporkest, één van de beste operakoren ter wereld (het Koor was immers genomineerd voor de International Opera Award dit jaar) en een resem internationale solisten voor u klaar. In een uurtje loodst deze topbezetting onder leiding van dirigent Jan Schweiger u door het hele seizoen van Opera Vlaanderen, zodat u alvast kan kiezen voor welke producties u zich later tijdens het seizoen in het rode fluweel wil nestelen.

Op zondagavond is het dan nog de beurt aan onze collega’s van deFilharmonie.

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.