von der Vogelweide, von Eschenbach; Liederen van Grieg, Emil Sjögren e.a.

In Tannhäuser en Die Meistersinger von Nürnberg verdiepte Richard Wagner zich in de wereld van de middeleeuwse Minnesänger en de 16de-eeuwse Meistersinger.
De poëzie en muziek van historische meesters als Walther von der Vogelweide, Wolfram von Eschenbach en Hans Sachs treden in dialoog met romantische Liederen rond Tannhäuser en zijn collega’s. Een boeiende cross-over met sopraan Lore Binon, Jurgen De bruyn (luit, guiterne en zang), Didier François (viola d'amore a chiavi) en pianist Petros Bakalakos.

Middagconcerten

De middagconcerten van Opera Vlaanderen zijn een begrip. Maandelijks trakteren we u op een boeiend en verrassend programma rond een operatitel op onze affiche. Behalve door de muziek van de geprogrammeerde opera laten we ons inspireren door de inhoudelijke thema’s van het werk, de context waarbinnen de componist werkte en het cultuurhistorische kader. Daarbij durven we zeker buiten de lijntjes te kleuren. In het intieme en prachtige kader van onze foyers in Antwerpen en Gent treden jonge zangers aan, specialisten kamermuziek en musici uit het eigen huis.

Ontdek het team

Gerelateerde activiteiten

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.