Verdi's Otello vormt ongetwijfeld het hoogtepunt van het Italiaanse muziekdrama aan het einde van de 19de eeuw. Samen met librettist Boito, die aan de bekende Shakespeare-stof een nieuwe wending gaf, slaagde Verdi erin een opera te schrijven die de innerlijke ondergang van een held in muziek weet te verklanken.

Otello is niet alleen het verhaal over een jaloerse geliefde die tot wanhoop wordt gedreven, maar vooral het drama van een existentieel ontredderd persoon. Van een held die zich in een hem vijandige omgeving heeft opgewerkt tot de hoogste posities, maar nu door diezelfde omgeving wordt genekt. De karakterisering van Otello's tegenstander, Iago, als een discipel van het geloof in het niets, maakt van deze opera misschien niet de meest bloederige, maar zeker de meest duistere en vernietigende. Otello is geen Shakespeare op muziek, maar een eigenzinnig Verdiaans operadrama dat de afgronden van de menselijke existentie aan ons blootlegt.

Voor deze nieuwe productie keert de Duitse regisseur Michael Thalheimer terug naar Opera Vlaanderen. Na zijn erg gewaardeerde regie van La Forza del Destino bij Opera Vlaanderen zal hij nu binnendringen in het hoofd van Verdi's Otello; in een aanpak die duisterder belooft te zijn dan ooit.

Duur: ca. 3 uur, inclusief pauze   Taal: Italiaans  met Nederlandse boventiteling  
Gratis inleiding 45 minuten vooraf.
Integrale uitzending op Klara op zaterdag 5 maart vanaf 20u.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.