Kamermuziek van Schubert, Zemlinsky en Wolf

Tijdens zijn werk aan Der König Kandaules trof Alexander Zemlinsky het nieuws van het overlijden van zijn collega en dichte vriend Alban Berg. Hij schreef prompt een ‘in memoriam’ - het Strijkkwartet Nr. 4, dat in 1936 in Wenen voor het eerst weerklonk in private kring. Dit intrigerende werk omringen we met twee kleinere werken voor vier strijkers die in Wenen ontstonden: Quartettsatz, D 703 van Franz Schubert en de verrukkelijke Italienische Serenade van Hugo Wolf. Het Morandi Quartet, met strijkers van het eigen orkest, staat garant voor kamermuziek op hoog niveau.

Middagconcerten

De middagconcerten van Opera Vlaanderen zijn een begrip. Maandelijks trakteren we u op een boeiend en verrassend programma rond een operatitel op onze affiche. Behalve door de muziek van de geprogrammeerde opera laten we ons inspireren door de inhoudelijke thema’s van het werk, de context waarbinnen de componist werkte en het cultuurhistorische kader. Daarbij durven we zeker buiten de lijntjes te kleuren. In het intieme en prachtige kader van onze foyers in Antwerpen en Gent treden jonge zangers aan, specialisten kamermuziek en musici uit het eigen huis.

Ontdek het team

Gerelateerde activiteiten

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.