De Franse componist Ravel blijft een inspiratiebron voor choreografen: artistiek leider en sterchoreograaf Sidi Larbi Cherkaoui en aanstormend talent Jeroen Verbruggen laten hun verbeelding op hem los. Het derde luik vormt de legendarische choreografie van Maurice Béjart op het waarschijnlijk beroemdste werk van Ravel: zijn Boléro.

Jeroen Verbruggen creëert een nieuwe choreografie op de muziek van Ravels ballet Ma Mère l’Oye (naar de Sprookjes van Moeder de Gans), aangevuld met het sublieme Pavane pour une infante défunte. Zijn grote inspiratie is het leven van de Moeder der Belgen: koningin Fabiola. Sidi Larbi Cherkaoui choreografeert Moesorgski’s Schilderijen uit een tentoonstelling in een orkestratie van Ravel: magistrale muziek die zelden als ballet wordt vormgegeven. Ook ontwerper Tim Van Steenbergen put voor de decors en kostuums van de creaties zijn ideeën uit het Ravel-universum. Van Steenbergen is niet aan zijn proefstuk toe: eerder waren zijn creaties al een meerwaarde voor Romeo & Julia. Uiteraard mag op een aan Ravel gewijde voorstelling zijn Boléro niet ontbreken in de legendarische choreografie van Maurice Béjart.
Duur: ca. 2 u 30 min (incl. twee pauzes)  

Ontdek het team

Sidi Larbi Cherkaoui
Tim Van Steenbergen
Jeroen Verbruggen
Dansers Opera Ballet Vlaanderen

Gerelateerde activiteiten

Dag van de Dans

Ballet Vlaanderen zet maar wat graag mee zijn schouders onder de eerste editie van de Dag van de Dans, waarbij Vlaamse en Brusselse dansorganisaties vanaf nu elk jaar de krachten bundelen om het draagvlak voor  dans te verbreden en om dans meer bemind te maken bij het grote publiek.

In de pers

"'Ravel' van Ballet Vlaanderen is haast te mooi"
"Hedendaags ballet in het museum"

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.