Liederen op teksten van William Shakespeare van o.m. Gerald Finzi, Sibelius, Korngold en Castelnuovo-Tedesco

In 2016 herdenken we de 400ste sterfdag van William Shakespeare. Engelands illustere bard, die ook in de focus staat met een nieuwe productie van Otello (Verdi), wordt in dit concert geëerd met prachtige liederen zoals de cyclus Let Us Garlands Bring van Gerald Finzi. Bariton Toby Girling - die eerder Winterreise bij ons vertolkte - wordt begeleid aan de piano door Jeanne-Minette Cilliers.

Middagconcerten

De middagconcerten van Opera Vlaanderen zijn een begrip. Maandelijks trakteren we u op een boeiend en verrassend programma rond een operatitel op onze affiche. Behalve door de muziek van de geprogrammeerde opera laten we ons inspireren door de inhoudelijke thema’s van het werk, de context waarbinnen de componist werkte en het cultuurhistorische kader. Daarbij durven we zeker buiten de lijntjes te kleuren. In het intieme en prachtige kader van onze foyers in Antwerpen en Gent treden jonge zangers aan, specialisten kamermuziek en musici uit het eigen huis.

Ontdek het team

Gerelateerde activiteiten

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.