Vandaag zijn we als operaliefhebber vooral vertrouwd met het Duitse, Franse en Italiaanse repertoire. Wat nieuwe creaties betreft weten we dat er op Vlaamse bodem heel wat talent huist, maar van een Vlaams opera-verleden zijn we ons vaak niet bewust. Ergens gaandeweg werd het uitgewist, of liever overschaduwd.

Toch loont het de moeite om de boeiende reis naar het eigen muzikale verleden te maken. En dat kan zelfs als mini-trip: afspraak op 26 november in de opera in Gent. Labo XIX&XX (een onderzoeksgroep van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen), het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek en Opera Vlaanderen organiseren samen een studienamiddag over Vlaamse opera: ‘Van Keizer Karel tot De Herbergprinses: Vlaams muziektheater in binnenen buitenland’.

Programma:
  • lezingen over verschillende aspecten van het Vlaamse operaleven (19e & 20e eeuw);
  • debat met verschillende operaspecialisten rond de zin om vandaag Vlaamse opera te programmeren en te bestuderen;
  • voorstelling van nieuwe publicaties (Canon van de Vlaamse muziek; online oeuvrecatalogus van Peter Benoit);
  • concert met zelden uitgevoerde aria's en duetten uit opera's van Armand Limnander, Jan Blockx en François-Auguste Gevaert.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.