Verschillende generaties, helemaal anders en toch zoveel gemeen. Je kan het zeggen over de choreografen Hans van Manen en Sidi Larbi Cherkaoui. Beiden vertrekken ze vanuit de danser en zijn ze nooit echt narratief. De emotie en de lading worden gedragen door de beweging.

Er is geen verhaal, maar de toeschouwer begrijpt wat er gaande is. Van Manen creëerde Solo (1997) op Bachs Vioolpartita voor drie dansers, omdat het tempo zo hoog ligt en de bewegingen zo abrupt zijn dat één mens ze niet rond krijgt. In zes minuten wisselen de drie elkaar af om hun kunsten aan het publiek te tonen. Ook in Four Schumann Pieces zet van Manen een mannelijke solist centraal, die als het ware geschaduwd wordt door vijf dansparen die zijn verlangens en melancholie belichamen.

Faun van Cherkaoui - in 2013 reeds gebracht door Ballet Vlaanderen - geeft een alternatieve kijk op de mythische solo van Nijinski, op de muziek van Claude Debussy’s Prélude à l’après-midi d’un faune. Larbi’s Faun ontmoet zijn vrouwelijke tegenpool. Dit programma sluit af met Fall, een wereldcreatie van Cherkaoui op muziek van hedendaags componist Arvo Pärt.

Programma

  • Four Schumann Pieces (Hans van Manen)
  • Faun (Sidi Larbi Cherkaoui)
  • Solo (Hans van Manen)
  • Fall (Sidi Larbi Cherkaoui) - wereldpremière
Duur: ca. 2 uur, inclusief pauze  

Ontdek het team

Hans van Manen
Mea Venema
Keso Dekker
Sidi Larbi Cherkaoui

Gerelateerde activiteiten

In de pers

Ballet Vlaanderens 'Van Manen / Cherkaoui' is hemelsmooi
"Het einde van de reverence"

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.