Voor Choreolab hebben de dansers van Ballet Vlaanderen het heft volledig zelf in handen. In alle vrijheid kunnen ze hun eigen ideeën uitdenken, een individuele bewegingstaal ontwikkelen en eigen choreografieën creëren, ondersteund en aangemoedigd door artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui en artistiek co-directeur Tamas Moricz.

Tijdens seizoen 2016-2017 brengen de dansers van Ballet Vlaanderen werken van 11 verschillende choreografen. Ze ondergaan dus een heel brede waaier van invloeden: van de neoklassieke bewegingstaal van William Forsythe, over de kathak-invloeden bij Akram Khan en de gaga-stijl van Ohad Naharin. Door al deze invloeden en door het werken aan de legendarische voorstellingen van Cunningham, Grigorovitsj, Graham en Bausch en het creëren van de nieuwe producties van Jonah Bokaer, Sidi Larbi Cherkaoui en Annabelle Lopez Ochoa, krijgen de dansers vele verschillende tools aangereikt, die naast hun eigen voortdurende verdere ontwikkeling in het klassieke ballet, mogelijk weerslag krijgen in hun eigen creaties.

Choreolab wordt een avond waarin het publiek getuige wordt van de veelzijdigheid en het multi-talent van de dansers van Ballet Vlaanderen. Voor deze twaalfde editie van Choreolab worden enkele werken van de vorige editie hernomen en verder ontwikkeld. Maar er staan ook een aantal nieuwe creaties op het programma, stuk voor stuk gedanst door de collega-dansers van Ballet Vlaanderen.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.