Duur: ca. 1u 45 min, zonder pauze   Taal: Tsjechisch     Opgelet: deze voorstelling bevat stroboscoopeffecten.

Ontdek het team

Tomáš Netopil
Kornél Mundruczó
Monika Pormale
Rachel Harnisch

Plus-activiteiten

Opera & Film

Elk seizoen maken Opera Vlaanderen en Cinema Zuid een boeiende selectie films die nauw aansluiten bij de plot, de thematiek en/of de sfeer van de geprogrammeerde opera’s. In seizoen 2016-2017 presenteren we vier sterke films rond vier nieuwe operaproducties.

Rondomdag Makropoulos

Rondom elke opera is er veel te vertellen, veel te leren en veel te ontdekken. Daarom organiseert de afdeling dramaturgie van Opera Vlaanderen, in nauwe samenwerking met vzw Amarant, een aantal cursus­dagen waarin inhoudelijk dieper wordt ingegaan op een specifieke opera.

In de pers

Thomas Vanderveken komt onthaasten in de opera

Thomas Vanderveken bracht in het programma 'Weg zijn wij' Dana en Jill mee naar de opera: zijn ultieme manier om te onthaasten.

"Leve de sterfelijkheid!"

Haar [Rachel Harnisch'] vertolking van de protagoniste verdient het predicaat ‘onvergetelijk’. Ze ontbloot een scala aan emoties, zonder de kern van haar personage echt te laten zien. Of anders gezegd: haar karakter openbaart zich als fundamenteel humaan, om toch enigmatisch-ongrijpbaar te blijven. Dat elektriserende spanningsveld geeft vonken, net als Harnisch’ magnifieke bereik. Zoveel controle in zo’n schijnbaar ongecontroleerde rollercoaster: noem het een prestatie een opname waardig.

Social Media

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.