De Engels-Bengaalse Akram Khan, de Israëlische Ohad Naharin en de Belgisch-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui: drie choreografen die zich op de grenslijn bevinden tussen Oost en West, maken deze constante balans tot een thema.

Kaash - Akram Khan
Khan tast met zijn unieke dansstijl, geworteld in de Indiase dansvorm kathak, de grenzen af van het westerse dansidioom. Met Kaash geeft Khan een eigen visie op Shiva. Hij benadert deze god van destructie én creatie, traditioneel vereenzelvigd met een verankerd verleden, vanuit een tegenovergesteld perspectief: wat zijn onze toekomstmogelijkheden? Kunstenaar Anish Kapoor vertaalt dit transcendente thema naar een poëtische scenografie en de Engels-Indische componist Nitin Sawhney zorgt voor muzikale parallellen met de krachtige en hoekige hardheid van Khans abstracte bewegingstaal. 

Secus - Ohad Naharin
Een abstracte choreografie over macht en extre­men in de door Naharin zelf ontwikkelde virtuoze bewegingstaal Gaga. In Secus worden de grenzen afgetast tussen het explosieve en het delicate door de idee van overdrijving en understatement. Secus neemt een centrale plek in binnen het oeuvre van Ohad Naharin en verheft de grensoverschrijding van de danser zelf tot thema.

Requiem - Sidi Larbi Cherkaoui 
Een nieuwe creatie op het Requiem van Gabriel Fauré, aangevuld met oriëntaals geïnspireerde composities van Wim Henderickx, live uitgevoerd door HERMESensemble. Cherkaoui brengt naast de dansers van Ballet Vlaanderen eveneens het koor en kinderkoor van Opera Vlaanderen op de scène. Dit Requiem staat in het teken van versmelting, met groot respect voor de respectievelijke tradities. Het Requiem als een serene en contemplatieve smeek­bede voor de bevrijding van de mens.
Duur: 2 u 20 min  

Ontdek het team

Akram Khan
Ohad Naharin
Sidi Larbi Cherkaoui
Wim Henderickx

In de pers

Cherkaoui: "Er is heel veel in de wereld om voor te rouwen"

Requiem in Het Journaal.

"Requiem" zoekt naar lichtpunten in het rouwproces

De Zevende Dag bracht een reportage over de creatie Requiem van Sidi Larbi Cherkaoui.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.