Hope is een triple bill met twee meesterwerken van Pina Bausch en Martha Graham en een nieuwe creatie van de Belgisch-Colombiaanse choreografe Annabelle Lopez Ochoa.

​Café Müller - Pina Bausch
Café Müller is een absoluut hoogtepunt in de recente dansgeschiedenis. Het werd in 1978 gecreëerd door de iconische choreografe Pina Bausch en toerde met enorm succes over de hele wereld. Voor het eerst wordt dit meesterwerk uitgevoerd door een ander dansgezelschap dan het Tanztheater Wuppertal.

Chronicle - Martha Graham
Chronicle (1936) is een aan­grijpend antwoord op de opkomst van het fascisme en de Spaanse Burgeroorlog. Het werk is ook geïnspireerd door het pessimisme van Grahams tijd, een gevolg van de Grote Depressie in het Amerika van de jaren 1930. Graham toont het isolement van een figuur wiens hele levenskracht verwoest lijkt, maar nooit lijkt op te geven. 

Ecdysis - Annabelle Lopez Ochoa
Het isolement van een hunkerend persoon is ook het thema in de nieuwe creatie van de Belgisch-Colombiaanse choreografe Annabelle Lopez Ochoa. Ze gaat op zoek naar de identiteit van de oorlogsvluchteling en onderzoekt hoe ze vanuit de borderlands een nieuwe toekomst tegemoet kunnen gaan.

Duur: 2 uur 50 min  

Ontdek het team

Pina Bausch
Martha Graham
Annabelle Lopez Ochoa
Daniel Inbal

In de pers

"Ontpoppen tot vluchteling"

“Met 'Hope' bewijst Ballet Vlaanderen dat klassiek ballet al net zo opwindend kan zijn als hedendaagse dans. Beter kan je een seizoen niet afsluiten.”

"Een aanrader" ★★★

Café Muller van Pina Bausch uit 1978 toont bovenal onthechting: een verblind meisje dat na veel gestruikel over caféstoelen de liefde vindt, maar ook de andere kant van de medaille leert kennen - er zijn scènes waarin zij en haar geliefde elkaar tegen de muur gooien. De doffe klappen maken het heftig. Chronicle, de hernieuwde dansinterpretatie van Martha Graham, oorspronkelijk gecreëerd in 1936, is een pak klassieker opgevat, maar zeker niet minder mooi. De choreografie zit zo strak dat je niet weet waar kijken als de vrouwelijke krijgers het slagveld betreden met niets meer dan lijf en leden.”

“Een aanrader voor zowel dansliefhebbers als mensen die haast nooit dans zien, maar de kunstvorm wel in al haar facetten willen leren kennen.”

Social Media

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.