Hope is een triple bill met twee meesterwerken van Pina Bausch en Martha Graham en een nieuwe creatie van de Belgisch-Colombiaanse choreografe Annabelle Lopez Ochoa.

​Café Müller - Pina Bausch
Café Müller is een absoluut hoogtepunt in de recente dansgeschiedenis. Het werd in 1978 gecreëerd door de iconische choreografe Pina Bausch en toerde met enorm succes over de hele wereld. Voor het eerst wordt dit meesterwerk uitgevoerd door een ander dansgezelschap dan het Tanztheater Wuppertal.

Chronicle - Martha Graham
Chronicle (1936) is een aan­grijpend antwoord op de opkomst van het fascisme en de Spaanse Burgeroorlog. Het werk is ook geïnspireerd door het pessimisme van Grahams tijd, een gevolg van de Grote Depressie in het Amerika van de jaren 1930. Graham toont het isolement van een figuur wiens hele levenskracht verwoest lijkt, maar nooit lijkt op te geven. 

Ecdysis - Annabelle Lopez Ochoa
Het isolement van een hunkerend persoon is ook het thema in de nieuwe creatie van de Belgisch-Colombiaanse choreografe Annabelle Lopez Ochoa. Ze gaat op zoek naar de identiteit van de oorlogsvluchteling en onderzoekt hoe ze vanuit de borderlands een nieuwe toekomst tegemoet kunnen gaan.

Duur: 2 uur 50 min  

Ontdek het team

Pina Bausch
Martha Graham
Annabelle Lopez Ochoa
Daniel Inbal

In de pers

"Girlpower heerst in 'Hope'"

“Vrouwen zijn het sterke geslacht. Dat komt naar voren uit de dansavond Hope van Ballet Vlaanderen. Na Café Müller en Chronicle, allebei iconische werken uit de twintigste eeuw, verrast de Belgisch-Colombiaanse Isabelle Lopez-Ochoa met het nieuwe Ecdysis.”

“Chronicle van Martha Graham steunt volledig op dans en toont het medium in al zijn facetten. Alleen en in groep stellen de danseressen zich krachtig op in een choreografie die wervelend is, maar tegelijk strak. Deze danseressen zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken.”

“De 44-jarige choreografe [Lopez-Ochoa] liet zich alvast niet intimideren en stelde met Ecdysis een geheel eigen zienswijze op klassiek ballet voor. De choreografe gebruikt weliswaar de klassieke technieken, zoals het dansen op spitsen, maar het totaalbeeld oogt erg modern.”

“Hope pakt uit met sterke stukken van sterke vrouwen in moeilijke tijden. Het mag duidelijk zijn: in de dans is er nog hoop.”

"Ballet Vlaanderen ontroert in ‘Café Müller’"

“In de uitstekende uitvoering van Ballet Vlaanderen wordt vooral duidelijk dat dansers – verrassend is dat niet – veel subtieler kunnen schakelen met hun fysieke expressie. Wat bij De Warme Winkel overhelde naar het groteske en de lading verloor, houdt in de voorstelling van de Vlamingen zijn ontroerende zeggingskracht. Joëlle Auspert bijvoorbeeld, weet het gevoel van machteloosheid van de aandoenlijke, onophoudelijk nerveus ronddrentelende vrouw geloofwaardig te belichamen. En de beklemming van de telkens mislukkende omhelzing van Nancy Osbaldeston en Laurie McSherry-Gray neemt, met het tempo van de herhaling, toe in plaats van af.”

Social Media

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.