Borderline/Grenzen, de jaarthema's van Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen en van Studium Generale van de AP Hogeschool en deSingel, liggen zo dicht bij elkaar dat een samenwerking zich respectievelijk opdrong.

Het thema 'grenzen' staat inderdaad in het centrum van de actualiteit - zeker wanneer het gaat over het overschrijden van grenzen in de geografische zin van het woord. Maar de thematiek reikt veel verder en doortrekt bij nader inzien onze ganse cultuur, misschien zelfs het ganse menselijke bestaan. De gren­zen en het overschrijden of behoud ervan vormen een onmiskenbaar en misschien zelfs noodzakelijk gegeven voor de evolutie van de cultuur.

In de lezingenreeks Studium Generale worden vooraan­staande sprekers uit verschillende domeinen van de wetenschap, cultuur en kunsten uitgenodigd om vanuit hun perspectief het thema van grenzen en lijnen te situeren binnen hun kader. In tien lezingen verspreid over het seizoen van oktober tot mei geven zij aan een breed publiek inzicht in de fascinerende realiteit van de grens.

Sprekers: Walter Weyns, Jan Raes, Kader Abdolah en vele anderen.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.