Drie generaties Tsjechische compo­nisten vinden elkaar in een programma rond 'De zaak Makropoulos' (Janáček) - de openingsproductie van seizoen 2016-2017.

Wat is passender bij een verhaal over eeuwige jeugd dan Janáčeks blaassextet Mladi ofte Jeugd? - een spitse, en gevatte evocatie van de studentenjaren van de componist in Brno. Een mooie selectie uit de Slavische Dansen van Anton Dvořák biedt een gepassioneerd tegengewicht. Pavel Haas was één van de weinige leerlingen van Janáček. Zijn Blaas­kwintet uit 1929 is, net zoals zijn hele oeuvre, een ware ontdekking. In het (versterkte) Soffio Quintet vinden we onder meer Arie van der Beek, hobo solo bij het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen.

Middagconcerten
Maandelijks gooien onze foyers hun deuren open voor middagconcerten die verrassend inspelen op de geprogram­meerde opera’s van het moment. Musici uit het huis, zangers van het jong ensemble van Opera Vlaanderen en externe specialisten Lied en kamermuziek maken hun opwachting. Dit middagconcert sluit thematisch aan bij de opera De zaak Makropoulos.
Duur: 1 - 1,5 uur  

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.