Rondom elke opera is er veel te vertellen, veel te leren en veel te ontdekken. Daarom organiseert de afdeling dramaturgie van Opera Vlaanderen, in nauwe samenwerking met vzw Amarant, een aantal cursus­dagen waarin inhoudelijk dieper wordt ingegaan op een specifieke opera.

Het verhaal van Der fliegende Holländer handelt over de zeekapitein die gedoemd is om met zijn bemanning tot het einde der tijden op zee te varen tot hij een vrouw kan vinden die hem trouw blijft tot de dood. Wagner vond vooral inspiratie in het werk van Heinrich Heine, maar zette de van generatie op generatie overgeleverde vertelling al gauw naar zijn hand.

In een lessenreeks rond Der fliegende Holländer gaan we, samen met docent David Vergauwen, op zoek naar de oorsprong van de mythe en de manier waarop de componist ermee aan de slag gaat. Al snel komen we op het spoor van zijn romantische mythologie. We nemen ook een stevige duik in de partituur om er de mengeling van traditionele en innoverende technieken in te ontdekken.

Dramaturg Piet De Volder belicht de nieuwe productie van regisseuse Tatjana Gürbaca, die in 2013 nog te gast was met Parsifal.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.