Rondom elke opera is er veel te vertellen, veel te leren en veel te ontdekken. Daarom organiseert de afdeling dramaturgie van Opera Vlaanderen, in nauwe samenwerking met vzw Amarant, een aantal cursus­dagen waarin inhoudelijk dieper wordt ingegaan op een specifieke opera.

Hoe begerenswaardig is het eeuwige leven?

Opera Vlaanderen heeft een aparte band met de opera’s van de Tsjechische componist Leoš Janáček. Na gevierde en internationaal onderscheiden producties in regie van Robert Carsen, brengen we een eigenzinnige lezing van De zaak Makropoulos, Janáčeks voorlaatste opera. Regisseur is de in Cannes meermaals gelauwerde film- en theaterregisseur Kornél Mundruczó.

Voor zijn dialoogopera pur sang toverde Janáček een futuristische komedie van zijn landgenoot Karel Čapek om tot een aangrijpend filosofisch en surrealistisch drama. De zaak Makropoulos is een complex werk met vele personages en weergaloze maar stekelige muziek. Duiding is, zeker bij deze opera, geen overbodige luxe. Ook Čapeks toneelstuk, de nieuwe productie bij Opera Vlaanderen en de filmkunst van de Hongaarse kunstenaar Kornél Mundruczó komen aan bod.

Op deze rijk gestoffeerde Rondomdag is Piet De Volder, dramaturg bij Opera Vlaanderen, uw gids.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.