Kamermuziek van Debussy en Ysaÿe; liederen van Chausson

In 2018 vieren we de honderdste verjaardag van Claude Debussy’s overlijden. De Franse componist van Pelléas et Mélisande groeide op in de romantische sfeer van Tristan und Isolde maar werd geleidelijk een profeet van de nieuwe muziek. Violist Maximilian Lohse, de nieuwe concertmeester van Opera Vlaanderen, pianist Nicolas Callot en mezzosopraan Raphaële Green eren niet alleen Debussy met een vertolking van de prachtige Vioolsonate uit 1917, maar zetten ook Debussy’s laat-romantische achtergrond in de kijker met Poème élégiaque (1892-’93) van de Belgische vioolvirtuoos Eugène Ysaÿe. Met Serres chaudes (1893-’96), een liedcyclus van Ernest Chausson op poëzie van Maurice Maeterlinck, is het fin de siècle panorama compleet.

Middagconcerten

Vaste waarde zijn de middag- en namiddagconcerten die verrassend inspelen op de geprogrammeerde opera’s van het moment. Inhoudelijke thema’s van de opera’s, de componisten en de historische context waarin ze werkten, geven de richting aan. Musici uit het eigen huis, zangers van het Jong Ensemble en externe specialisten in kamermuziek en Lied blenden in een programmering die buiten de krijtlijntjes durft te kleuren.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.