Giuseppe Verdi haalde het hoofdpersonage van zijn laatste opera bij William Shakespeare. Geïnspireerd door de vrolijke anarchist Falstaff, vond de hoogbejaarde Verdi zichzelf opnieuw uit in een geraffineerd en fijnmazig muziekdrama. De parel aan de kroon van Verdi’s oeuvre. Oscarwinnaar Christoph Waltz is hiermee, na 'Der Rosenkavalier', aan zijn tweede regie toe bij Opera Vlaanderen.

De oude ridder Falstaff beleeft een baldadig plezier in het oplichten, bedriegen en schaamteloos profiteren van de hem omringende wereld. Om zijn wellustig leventje van slempen en schrokken te bekostigen, besluit hij twee gefortuneerde dames van het stadje Windsor tegelijk het hof te maken. Ook al wil de maatschappij zich wreken op deze spelende natuurmens, Falstaff verleidt anderen tot het spel, waarin men meer en meer opgaat en steeds andere gedaanten aanneemt. Maar in het spel ontdekken alle personages ook de waarheid over zichzelf en hun bestaan.

Voor de nieuwe productie van Falstaff in Opera Vlaanderen tekent de Oostenrijkse filmster, acteur en Oscarwinnaar Christoph Waltz, die als operaregisseur in dit huis debuteerde met Richard Strauss’ Der Rosenkavalier - een productie die vele harten veroverde. De Duitse sterbariton Thomas Johannes Mayer, die we vooral kennen van grote Wagnerrollen, debuteert als Falstaff. Hij gooide eertijds hoge ogen in Opera Vlaanderen als Barak/Die Frau ohne Schatten. De Tsjechische maestro Tomáš Netopil, die in dit huis met veel bijval o.m. Die Zauberflöteen De zaak Makropoulos dirigeerde, staat garant voor een vinnige lezing van Verdi’s partituur.

Oudejaarsavond

Tradities, die moet je koesteren. Voor de negende keer op rij zorgen wij voor een overgetelijke oudejaarsavond. U kan die helemaal compleet maken met een aantal extra feestelijke formules.

Champagnediner Gustav
Voor aanvang van de voorstelling ontvangst met champagne en appetizers, na afloop viergangendiner. Prijs: €135 p.p. Het volledige menu is in detail beschikbaar vanaf september.

Diner in Café Impérial
Na afloop vast driegangenmenu in het stijlvolle Café Impérial in het Paleis op de Meir op wandelafstand van de opera. Prijs: €90 p.p. (incl. drank tot aan het dessert).

Duur: 2 uur 45 min, incl. 1 pauze   Italiaans met Nederlandse boventiteling  

Ontdek het team

Tomáš Netopil
Christoph Waltz
Thomas Johannes Mayer
Johannes Martin Kränzle

Plus-activiteiten

Middagconcert: Sir John in Love

Bloemlezing van opera’s naar de Falstaff­stof van Salieri, Nicolai, Vaughan Williams e.a.

Rondom Falstaff

Falstaff is niet de titelheld van één van Shakespeares stukken dan wel een memorabel en geliefd personage, zowel in de Shakespeare­kritiek als bij het toenmalige en het hedendaagse theaterpubliek.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.