Semi-scenisch concert met aria’s uit ‘koningsopera’s’ van W.A. Mozart

La clemenza di Tito en Idomeneo zijn de bekendste opera’s rond koningen en heersers van Mozarts hand. Maar de thema’s van macht, machtsmisbruik en leiderschap vinden we ook terug in tal van vroege opera’s van de meester van Salzburg zoals Mitridate, Ascanio in Alba, Lucio Silla en Il re pastore. Een nieuwe lichting studenten van de International Opera Academy gaat de grote scène op met deze minder bekende maar uiterst boeiende operabladzijden in een regie van Wolfgang Gruber.

Middagconcerten

Vaste waarde zijn de middag- en namiddagconcerten die verrassend inspelen op de geprogrammeerde opera’s van het moment. Inhoudelijke thema’s van de opera’s, de componisten en de historische context waarin ze werkten, geven de richting aan. Musici uit het eigen huis, zangers van het Jong Ensemble en externe specialisten in kamermuziek en Lied blenden in een programmering die buiten de krijtlijntjes durft te kleuren.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.