Middagconcert: Debussy & het fin de siècle

Opera Gent, Opera Antwerpen

Middagconcert: Debussy & het fin de siècle

Kamermuziek van Debussy en Ysaÿe; liederen van Chausson

Opera, ballet en film

Cinema Zuid Antwerpen

Opera, ballet en film

Elk seizoen maken Opera Vlaanderen en Cinema Zuid (Antwerpen) een boeiende selectie films die zich laat inspireren door de opera’s en balletten op de affiche. Nieuw vanaf dit seizoen is een extra link met de balletprogrammering. We presenteren zeven titels die niet alleen bruggen slaan naar de plot, de thematiek en de sfeer van de gespeelde werken maar eveneens naar de scenische concepten van de producties. In een korte inleiding brengen we film en opera/ballet samen.

Symposium: Debussy & Wagner in dialoog

Opera Gent

Symposium: Debussy & Wagner in dialoog

Dit symposium staat in het teken van deze twee grote componisten. Verschillende lezingen van internationale specialisten uit de academische wereld kaderen invloeden, overeenkomsten en verschillen. Het middelpunt van deze dag is het middagconcert 'Debussy & het fin de siècle' met poëtische kamermuziek van Claude Debussy en Eugène Ysaÿe en prachtige liederen van Ernest Chausson op tekst van Maurice Maeterlinck.

Rondom Pelléas et Mélisande

deSingel, Opera Gent

Rondom Pelléas et Mélisande

Claude Debussy’s opera 'Pelléas et Mélisande' is een bijna woordelijke muzikale zetting van het gelijknamig toneelstuk van de Franstalige Gentenaar Maurice Maeterlinck, die in 1911 de Nobelprijs voor de literatuur in de wacht sleepte.

Terug