Falstaff is niet de titelheld van één van Shakespeares stukken dan wel een memorabel en geliefd personage, zowel in de Shakespeare­kritiek als bij het toenmalige en het hedendaagse theaterpubliek.

Sir John Falstaff komt bij Shakespeare in drie stukken voor: in The Merry Wives of Windsor en in de twee delen van Henry IV. In beide gevallen is hij een goedlachse en grof gebekte kerel, wiens aanwezigheid in de stukken voor heel wat komische noten en hilarische situaties zorgt. In een eerste dagdeel onderzoekt Jürgen Pieters hoe Shakespeare het personage vormgaf en waarom Falstaff voor velen zo’n prototypische Shakespeariaanse anti-held is.

Piet De Volder, dramaturg in Opera Vlaanderen, zoomt hierna in op de opera van Giuseppe Verdi. De unieke muziekdramatische opbouw van Verdi’s operatestament wordt toegelicht, maar ook wordt er tijd uitgetrokken voor een onderdompeling in het regieconcept van Christoph Waltz.

Praktisch

deSingel Antwerpen
ma 27 nov 10:00u tot 16:30u

Opera Gent
ma 8 jan 10:00u tot 16:30u

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.