Claude Debussy’s opera 'Pelléas et Mélisande' is een bijna woordelijke muzikale zetting van het gelijknamig toneelstuk van de Franstalige Gentenaar Maurice Maeterlinck, die in 1911 de Nobelprijs voor de literatuur in de wacht sleepte.

Maeterlinck was samen met een aantal stadsgenoten, zoals Georges Rodenbach, Charles van Lerberghe en Emile Verhaeren één  van de meest invloedrijke auteurs van het symbolisme. In tegenstelling tot het merendeel van zijn symbolistische tijdgenoten schreef hij verschillende toneelstukken en een enkele keer  zelfs een libretto voor een opera. Maeterlincks Pelléas et Mélisande wordt algemeen beschouwd als zijn meesterwerk in zijn theatrale oeuvre. Het is echter vooral dankzij de muziek van Debussy dat Maeterlincks werk bewaard bleef. De componist Debussy, de muzikale wereld van Pelléas in het bijzonder en de nieuwe productie in Opera Vlaanderen, in sets van de wereldberoemde Marina Abramović, komen achtereenvolgens aan bod.

Peter De Smet, David Vergauwen en productiedramaturg Koen Bollen zijn uw uitgelezen gidsen doorheen de fascinerende muziekdramatische wereld van Debussy en Maeterlinck.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.