Lang geleden al dreef het Britse eiland weg van ons continent, maar met de Brexit wordt de pijnlijke echtscheiding pas echt voltrokken. Gelukkig resideren er nog enkele eminente schrijvers en entr’actes die de liefde niet hebben opgegeven en speciaal voor Saint Amour op hun stappen terugkeren.

Het assortiment op dat vlak is royaal: de Britten kunnen puren uit een van de rijkste literaire tradities en hebben anno 2018 nog steeds een paar topauteurs in de gelederen. Na de editie van 2017, toen één schrijver centraal stond, treedt Saint Amour dus opnieuw aan met full band. Wie die zal bezetten, wordt in de maanden voorafgaand aan de tournee pas onthuld – dat hangt af van de literaire actualiteit, compatibele agenda’s en de vraag of er tegen die tijd nog geen uitreisverbod van kracht is. Maar het zullen niet de minsten zijn.

In 2011 koos Behoud de Begeerte al een keer voor een land als thema, toen was dat Italië. Gezien de politieke actualiteit wordt in 2018 de focus scherpgesteld op al het verfijnde, eloquente en Shakespeariaanse wat de Britten hebben voortgebracht. Geen Brexit die ons dat zal ontnemen. Naast een stevige Britse cast, zullen ook alle gekende Saint Amour-elementen aanwezig zijn: entr’actes en filmfragmenten, aangevuld met met dat andere waar de Britten zo lekker Brits in zijn: humor.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.