Bloemlezing van opera’s naar de Falstaff­stof van Salieri, Nicolai, Vaughan Williams e.a.

Met zijn Falstaff was Giuseppe Verdi lang niet de enige dan wel de bekendste componist die Shakespeares legendarische vrijbuiter en ridder op retour voor de operascène vereeuwigde. Ook Antonio Salieri’s Falstaff (1799), Otto Nicolai’s Die lustigen Weiber von Windsor (1849) en Sir John in Love (1929) van Ralph Vaughan Williams gaven Sir John alle muziekdramatische ruimte om te spelen, te dollen en mensen bij de neus te nemen. Leden van het Jong Ensemble van Opera Vlaanderen, mezzosopraan Sandra Paelinck, bariton Simon Schmidt en pianist Pedro Beriso presenteren een mooie waaier aan muzikale hoogtepunten uit minder bekende Falstaff­lezingen.

Middagconcerten

Vaste waarde zijn de middag- en namiddagconcerten die verrassend inspelen op de geprogrammeerde opera’s van het moment. Inhoudelijke thema’s van de opera’s, de componisten en de historische context waarin ze werkten, geven de richting aan. Musici uit het eigen huis, zangers van het Jong Ensemble en externe specialisten in kamermuziek en Lied blenden in een programmering die buiten de krijtlijntjes durft te kleuren.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.