Het combi­-abonnement 'Abonnement ballet en hedendaagse dans deSingel' ging in de voorbije seizoenen als zoete broodjes over de toonbank. Het grossiert dan ook in grote namen als Édouard Lock (geen onbekende bij het deSingel­publiek), Sidi Larbi Cherkaoui, Crystal Pite, Andonis Foniadakis, Pina Bausch en Alain Platel. Verzeker u nu al van een zitje voor deze spraakmakende voorstellingen.

“Het gaat niet over kunst, evenmin over zuivere techniek. Het gaat over het leven, en daarom gaat het erom een taal voor het leven te vinden.” Dit is hoe wijlen Pina Bausch de reden omschreef om te dansen. In 1986 maakte Bausch, in samenwerking met het Teatro Argentina in Rome, het ontroerende dansstuk Viktor. Het scènebeeld van Peter Pabst bestaat uit een gigantische aarden groeve. Naast de graver bovenaan gaapt een enorme afgrond... Hierin geven 25 dansers zich met heel hun lichaam, onvoorwaardelijk. Daarbij hoort u volksmuziek uit Lombardije, Toscane, Sardinië en uit het zuiden van Italië, vermengd met schlagers uit de jaren dertig en composities van Tsjaikovski en Dvorák.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.