Een verhaal over opgroeien, vriendschap en verzet. Nabila hoopt het geluk te vinden in de grootstad en vlucht weg van het leven bij haar ouders op het platteland.

De torens van Beiroet is een verhaal van onzichtbare machten en kleine mensen die daarmee moeten leven. Het is een verhaal van verzet en een dappere zoektocht naar geluk.

Nabila is vijftien als ze van het platteland naar de stad vlucht. Weg van het dorp waar haar vader landarbeider is. Ze jaagt de droom achterna van een liedje op de radio. En ze wil voor het eerst naar de zee. In Beiroet is niets wat het lijkt. Er is een muur van geluid, de lucht is er vuil en ze is er helemaal alleen. Tussen de stad en de zee zijn hekken geplaatst.

Ze leeft tussen schoenpoetsers, kauwgomverkopers, zwerfkinderen… Tot ze een vrouw tegenkomt die haar iets lijkt te willen vertellen. Er is de djinn die in haar neus is komen wonen. Er zijn de geheime wegen, die ze stilaan leert kennen.

Nabila merkt dat de stad verandert: straten, gebouwen, en pleinen. Alsof ze bewegen. Alsof de stukken van een puzzel verlegd worden tot ze in een ander patroon weer in mekaar passen. Dan zijn er gouden torens die uit het niets oprijzen. Niemand weet hoe ze daar komen. Niemand weet wie er komt wonen. Niemand weet nog wie beslist. De stad lijkt een stuurloos schip, een groeiend monster waarin Nabila zich staande moet houden. In het doolhof dat de stad is geworden lijkt niemand nog iemand te vinden.

Tot er iets ongelofelijks gebeurt. En alles weer opnieuw begint.

Ontdek het team

In de pers

Avontuurlijke omzwervingen in Beiroet eindigen in Chaos

"Het rumoer was bijna niet te harden en ik bedacht al dat grote schouwburgen beslist niet voor jonge kinderen gemaakt zijn. Tot actrice Aline Goffin met overmoed van wal stak, en de zaal compleet stil werd. Magisch!"

Recensie De Torens van Beiroet

De torens van Beiroet van Muziektheater Transparant is op vormelijk vlak een erg fraaie muziektheatervoorstelling geworden met dank aan Stijn Grupping en Wouter Van Looy, die laatste stond tevens in voor de regie.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.