Franz Kafka blijft een van de meest originele geesten uit de literatuur en heeft een blijvende aantrekkingskracht, ook op componisten van vandaag. Philip Glass baseerde zijn pocketopera In the Penal Colony voor twee zangers, acteurs en strijkkwintet (uit 2000) op Kafka’s vertelling In der Strafkolonie.

In In der Strafkolonie verbeeldt Kafka op onnavolgbare wijze hoe een totalitair systeem verstrikt raakt in zijn eigen absurde logica. Hij gebruikt daarvoor de metafoor van een executie-apparaat dat de straf van de veroordeelde in zijn huid kerft voor die sterft. Met zijn typische bezwerende klank- patronen gaf Philip Glass aan deze indringende vertelling een muzikale ondertoon, waarin de beklemming van het verhaal nog versterkt wordt. Glass’ kameropera wordt uitgevoerd in een scenische installatie van de audiovisuele kunstenaar Clara Pons.

Een opera van Philip Glass libretto Rudolph Wurlitzer naar het verhaal van Franz Kafka concept en regie Clara Pons uitvoerders HERMESensemble (c) Dunvagen Music Publishers Inc. 

Ontdek het team

Clara Pons
Ivan Thirion
Vincent Lesage
HERMESensemble

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.