Hoewel opera en dans een rijke gemeenschappelijke geschiedenis hebben, zien we tegenwoordig nieuwe vormen van artistieke kruisbestuiving tussen beide genres in het operalandschap. Niet alleen gaan regisseurs intensiever samenwerken met choreografen voor het visualiseren van bepaalde scènes in opera’s, ook gaan choreografen zelf aan de slag als operaregisseur. Op die manier ontstaat een geheel nieuwe golf van interpretatie en conceptualisatie van dans in opera.

In aansluiting bij Sidi Larbi Cherkaoui’s regie en choreografie van Philip GlassSatyagraha organiseert Opera Ballet Vlaanderen samen met de Europäische Musiktheater-Akademie Wenen een internationaal symposium over dans in opera.

 Zowel vanuit historische voorbeelden als hedendaagse producties worden artistieke tendensen geanalyseerd en besproken. Daarbij komen zowel artistieke, conceptuele als organisatorische aspecten aan bod en wordt er gewezen op het innovatieve karakter van deze nieuwe synergieën tussen opera en dans.

Het symposium richt zich tot onderzoekers, kunstenaars, studenten en een breed publiek van opera- en dansliefhebbers dat zijn interesse in deze fascinerende artistieke samenwerking wil verdiepen.


Programma

Klik hier voor een uitgebreide lijst van sprekers, en een inhoudelijk programma:

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.