2018 brengt de jubileumeditie van het stadsfestival Klassiek in de stad. Voor de tiende keer op rij slaan Opera Ballet Vlaanderen en Antwerp Symphony Orchestra, met volle overgave, de handen in elkaar.

Klassiek in de stad is dan ook niet zomaar een festival, het is een groot feest dat steevast op meer dan 10.000 bezoekers mag rekenen. Tijdens het tweedaagse festival komen we maar wat graag van achter onze statige gevels voor een speelse mix van bekende en onontgonnen aria’s en ouvertures, de mooiste klassieke melodieën en muzikale verrassingen en de virtuoze gratie van de dansers in openlucht. Kippenvel gegarandeerd.

Ook dit jaar is het atypische Sint- Jansplein weer het decor voor dit stilaan legendarische evenement.

Programma

Za 1 sep - 19.15u - Ballet Vlaanderen

Ballet Vlaanderen gunt u een kijkje achter de schermen. Om 19u15 gaat een open les met de volledige compagnie van start, die u inzicht geeft over hoe een les klassiek ballet er nu écht aan toe gaat. Afspraak op het podium op het Sint-Jansplein.

Za 1 sep - 20.30u - Ballet Vlaanderen

Het programma van Ballet Vlaanderen op zaterdagavond bestaat uit twee delen:

  • vooruitblik naar seizoen 2018-2019
  • Approximate Sonata, een herneming van de choreografie van William Forsythe die al enkele keren bij Ballet Vlaanderen de gast was. Ter tonele voor deze voorstelling: Shelby Williams, Gary Lecoutre, Nini de Vet, Teun van Roosmalen, Aki Saito, Wim Vanlessen, Nancy Osbaldeston, Claudio Cangialosi

Zo 2 sep - 11.30u - Opera Vlaanderen

Het programma voor het optreden van ons Symfonisch Orkest Opera Vlaanderen zal bestaan uit verscheidene werken van Wagner, Bizet en Verdi. We putten inspiratie uit het komende seizoen en werken uit ons rijk muzikaal verleden!

Ontdek het team

Jan Schweiger
Tineke Van Ingelgem
Denzil Delaere
Vincenzo Neri

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.