Les Pêcheurs de perles, Bizets eerste grote poging om een dramatisch lyrisch drama te schrijven, is een verborgen parel in de schaduw van Carmen. Daar komt echter verandering in wanneer het spraakmakende theatercollectief FC Bergman er mee aan de slag gaat. Ze dompelen het verhaal over de vergankelijkheid van liefde en vriendschap onder in een fascinerend universum. Een must-see operadebuut!

Van Les Pêcheurs de perles bleef bijna alleen het prachtige duet Au fond du temple saint in het collectieve geheugen bewaard en hield het oordeel over het libretto als slecht maakwerk de opera weg van de scène. De opera over parels en vissers bleef als het ware zelf in de schelp verborgen. Ten onrechte, want achter het gebalde, soms sentimentele verhaal en oppervlakkig exotisch coloriet schuilt een opvallend modern thema: de nostalgie naar de puurheid uit de jeugd.

Met zijn regie van Les Pêcheurs de perles zet het internationaal gewaardeerde Antwerpse theatercollectief FC Bergman een eerste stap in de opera. Ze verweven een hard realisme met een mysterieuze, droomachtige atmosfeer. Een uiterst geschikte combinatie voor een opera die zowel in de muziek als in het verhaal voorbije tijden verbindt met de wereld van nu. Ook de Belgische dirigent David Reiland maakt met deze productie zijn debuut bij Opera Vlaanderen.


 
Frans met Nederlandse boventiteling  

Ontdek het team

David Reiland
FC Bergman
Elena Tsallagova
Charles Workman

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.