Een muzikale en culturele dwarsdoorsnede van de jaren 1920: Suite 1922 van Paul Hindemith (fragmenten); liederen en pianomuziek van George Gershwin, Kurt Weill, Paul Magritte e.a.

De jaren 1920 vormen een van de boeiendste tijdvakken uit de vorige eeuw. Expressionisme, Neue Sachlichkeit, neoclassicisme, surrealisme… Op creativiteit en verbeelding stond geen rem. Rond de originele versie van Paul HindemithsCardillac (1926) presenteren we een grandioze stijlmix die vrolijk balanceert tussen avant-garde en entertainment; tussen jazz, salon- muziek en veelvuldige experimenten. Laat u verrassen door een avontuurlijk luistertraject waarin zowel songs van Gershwin weerklinken als staaltjes van late dada-kunst; liederen van René Magrittes broer Paul als ragtimes en tunes die de lange reizen met de Red Star Line ooit hebben begeleid. Dames uit het Koor van Opera Vlaanderen en sterpianist Geert Callaert zijn uw gidsen op deze muzikale reis die ook uitstapjes naar het Belgische surrealisme belooft!

Drew Jacoby, principal bij Ballet Vlaanderen, verzorgt de choreografie voor dit middagconcert.

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.