Burgerschap wordt in onze tijd steeds actiever beleefd. Overal komen mensen op straat om de blinde vlekken in hun samenleving aan te kaarten.

Dit schoolproject loopt parallel aan de nieuwe opera Les Bienveillantes, gebaseerd op het boek van Jonathan Littell. Aan de hand van dezelfde thema’s als het bronmateriaal hebben de leerlingen van Scholen Da Vinci (Sint-Niklaas) aan een eigen toonmoment gewerkt. 

Het onderscheid tussen goede en slechte mensen was voor de oude Grieken heel helder. Wie tegen de wil van de goden inging was schuldig. Ook al deed je het misschien onbewust en was het niet je bedoeling...Het maakte geen verschil. De goden hielden je verantwoordelijk.

Geraken we er vandaag nog aan uit wie de goede mensen zijn? En hoe slecht kan een slechte mens dan zijn? Met al deze vragen zijn we aan slag gegaan vanuit het oogpunt van Griekenlands bekendste opstandeling, Antigone. Daar waar het aloude verhaal eindigt met haar dood pikten wij de draad weer op en bedachten we hoe Antigone in de onderwereld voort zou leven. Op zoek naar haar gesneuvelde broer is ze daar nog niks van haar jonge idealisme verloren. Maar het is moeilijk navigeren in het donker tussen al de andere verdwaalde zielen uit de geschiedenis die ook nog steeds naar rust verlangen…

Deze voorstelling is slechts geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar wegens de thematiek, de beelden en het taalgebruik.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.