Na het overdonderd succes van een digitale ‘nanodans’ in Kiss & Cry en Cold Blood gaat het koppel Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey voort op zijn elan door te experimenteren met een nieuwe toneeltaal in Amor.

Amor is een dans in het schimmenrijk tussen leven en dood. Insteek van deze spraakmakende voorstelling is een bijna-doodervaring van choreografe en danseres Michèle Anne De Mey, na een thermo-shock in Canada. In een poging die ingrijpende gebeurtenis opnieuw op te roepen, verdwaalt De Mey haast in een comateus visioen waarin ze de liefde aantreft als het ultieme tegengif voor de dood. In haar psychologische odyssee krijgt ze hulp van cineast Jaco Van Dormael, die de toeschouwers in het gebeuren betrekt door visuele associaties op hen af te vuren. Ook de muziek vervult die vervoerende rol: werken van onder meer Purcell, Vivaldi en Biber, live gebracht door het Holland Baroque, flirten vervaarlijk met de dunne grens tussen rede en emotie. Zo wordt de scene van Opera Gent het symbolische strijdtoneel van wetenschap en mystiek, van dans en muziek, van leven en dood.

Michèle Anne De Mey dans

Jaco Van Dormael regie

Holland Baroque live uitvoering

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.