Tijdens dit matineeconcert brengt pianovirtuoos David Fray Bachs wereldberoemde Goldbergvariaties tot leven. Geniet van dit ingenieuze meesterwerk waar een enorme virtuositeit en creativiteit uit spreken!

Ondanks zijn jeugdige leeftijd kan de Franse pianist David Fray al een indrukwekkend palmares voorleggen. Nadat hij zowat elke prestigieuze prijs voor aanstormend talent op zijn naam mocht schrijven, volgden enkele veelbesproken cd-opnames met prominente orkesten. Niet in het minst wordt Fray geprezen om zijn speelse en eigenzinnige karakter, wat hem bovendien een vergelijking opleverde met Glenn Gould, de iconische vertolker van

Bachs Goldbergvariaties. Niet toevallig beschouwt ook Fray dit merkwaardige werk van Bach als een van zijn lijfstukken. In een verzameling variaties op een schijnbaar onschuldig thema, presenteert Bach met zijn Goldbergvariaties dertig miniatuurtjes met de meest uiteenlopende muzikale karakters. Schipperend tussen lyriek en onstuimigheid gaat Bach op een haast systematische manier de spankracht na van het oorspronkelijke thema. Dit onbetwiste culminatiepunt van de barokperiode vraagt van de uitvoerder een virtuositeit die Fray duidelijk in de vingers heeft, maar ook een muzikale persoonlijkheid die hij maar al te graag vertaalt naar het vocabulaire van de piano. Tijdens ons ‘Matineeconcert’ haalt Fray het beste uit Bachs geniale meesterwerk naar boven!


Uitvoerders

David Fray piano

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.