In samenwerking met Cinema Cartoon’s (Antwerpen) en Studio Skoop (Gent) presenteert Opera Ballet Vlaanderen een boeiende selectie films die zich laat inspireren door de opera’s en de dansvoorstellingen op onze affiches. De filmtitels slaan niet alleen bruggen naar de plot, de thematiek en de sfeer van de gespeelde werken, maar eveneens naar de scenische concepten van de producties.

Na Café Müller in 2017, presenteert OBV nu een tweede iconische voorstelling van  de Duitse choreograaf Pina Bausch: Le Sacre du printemps. PINA is een film voor Pina Bausch van Wim Wenders, waarin het ontstaansproces van beide werken en vele andere uitgebreid aan bod komt. Wim Wenders (Buena Vista Social Club; Paris, Texas; Der Himmel über Berlin) neemt het publiek mee op een sensuele en visueel adembenemende ontdekkingsreis op het podium van het legendarische dansensemble en naar de stad Wuppertal, de thuishaven van Pina Bausch waaruit ze meer dan 35 jaar haar creatieve kracht haalde.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.