Sommige planten groeien uit een soort stengel die onder de grond kruipt. Een wortel zonder echt begin of eind; dat is een rizoom. Het lijkt wel op een gedachtestroom: je hersens laten spinnen zonder begin of einde, van het een naar het ander. Net zoals kinderlijke verwondering of fantasie functioneert.

In Rizoom! herontdekken choreografe/danseres Iris Bouche en componist/percussionist Kobe Proesmans het labyrint van onze verbeelding. En waar kan dat beter dan in een gebouw waar dans en muziek ontstaan? Want in dit gebouw huist een andere wereld, een wereld waar achter elke hoek een nieuw universum te ontdekken is, waar ieder attribuut een verhaal met zich meedraagt.

Iris Bouche en Kobe Proesmans gaan aan de slag met een divers gezelschap van spelers, dansers en muzikanten. Artiesten met uiteenlopende achtergronden staan samen op scène en slepen ons mee in hun fantasierijke labyrint. Bouche en Proesmans zijn met deze voorstelling niet aan hun proefstuk toe. In 2017 maakten ze al Wulong of de Dansende Draak voor HETPALEIS. Iris Bouche danste eerder bij Rosas en Eastman en was artistiek coördinator dans aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Haar werk als choreografe is sterk geïnspireerd door verschillende onderzoeksprojecten waarin vragen rond fysieke beperkingen, kinesthesie en diversiteit centraal staan. Kobe Proesmans speelde onder meer bij El Tattoo del Tigre, Zita Swoon en Gabriel Rios, en treedt nu op met The Colorist Orchestra.

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.