In de familievoorstelling Rizoom! probeert een gemeenschap van dansers en muzikanten verlies een plaats en vorm te geven. Hoe reageren ze als iemand niet aan hun collectieve ritueel meedoet? Wat gebeurt er als je tradities in vraag stelt? Rizoom! slaat een brug tussen klassiek en popmuziek. Karaktervolle dansers van verschillende achtergronden zorgen voor een kleurrijke dans.

Kobe Proesmans en Aarich Jespers (bekend van Gabriel Rios, Zita Swoon en Melanie Di Biasio) laten zich voor hun gloednieuwe compositie inspireren door de wondere wereld van opera. Ze brengen muzikanten van het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen en het pop- en kamerensemble The Colorist Orchestra samen. Choreograaf Iris Bouche heeft bij Rosas en Eastman gedanst en neemt de choreografie voor haar rekening.

Rizoom! gaat over omgaan met verlies. Iedereen ervaart vroeg of laat zo’n moment van verandering. Denk aan (het verlies van) een verliefdheid, je jeugd, je favoriete knuffel, je baan of een dierbare. Iedereen reageert anders op verlies, naargelang zijn persoonlijkheid, omgeving of cultuur. Zo zijn er veel rituelen en symbolen waarmee een groep mensen verlies tracht te verwerken. De voorstelling leest als een rizoom: dat is een mooi woord voor een soort wortelstok die telkens vertakt, andere richtingen uitgroeit of nieuwe verbindingen aangaat. Een rizoom heeft geen begin- of eindpunt, geen centrum, geen hiërarchie. Zo laat Rizoom! ook een gemeenschap zien waarin iedereen even belangrijk is.

Meer weten over Rizoom! ?

Deze voorstelling is geannuleerd uit voorzorg voor het Corona-virus. Meer info: operaballet.be/corona

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.