Dat de verbeelding van Benjamin Abel Meirhaeghe zich niet aan banden laat leggen, weet iedereen die zijn voorstelling Nachten/ Ballet de la Nuit zag. In zijn nieuwe creatie ensceneert de jonge regisseur een retro-futuristisch cabaret. A Revue stelt zich voor hoe aardbewoners over pakweg 2000 jaar het klassieke repertoire terugvinden en uitvoeren.

Hoe klinkt de oude muziek van de toekomst? Wordt ze gespeeld door mensen, robots, misschien zelfs door aliens? Hoe zullen zij de flarden en scherven van het verleden interpreteren? En zijn opera en ballet tegen dan vage herinneringen, of een laatste strohalm in de zoektocht naar verloren emoties? Deze en andere vragen exploreert Meirhaeghe met een hybride cast van zangers, instrumentalisten, producers, dansers, performers en beeldend kunstenaars. Samen gidsen zij het publiek door een nieuwe wereld waar de tijd wordt opgeheven en waar alle genre- en genderschotten sneuvelen. Gravend in de muziekgeschiedenis tasten ze naar de rauwe kracht van de stem en het lichaam. Het theater wordt een teletijdmachine — even nostalgisch als revolutionair.


CONCEPT EN REGIE Benjamin Abel Meirhaeghe

DRAMATURGIE EN TEKST Louise Van den Eede

COMPOSITIE EN MUZIEKPRODUCTIE Laurens Mariën

MIX, EFFECT EN MUZIEKPRODUCTIE Jasper Segers

MUZIEKDRAMATURGIE Katherina Lindekens

STAGE DRAMATURGIE Lena Meyskens, Emma Vanderstraeten

SCENOGRAFIE EN LICHTONTWERP Bart Van Merode

ASSISTENTIE SCENOGRAFIE EN LICHT Zaza Dupont

BEELDEND KUNSTENAAR, SCENOGRAFIE Julian Weber

BEELDEND KUNSTENAAR, PROPS EN KOSTUUMS Sietske Van Aerde

STYLING Sietske Van Aerde, Benjamin Abel Meirhaeghe

MAKE-UP Jelle Haen

PIANO Maya Dhondt

ZANG, DANS EN PERFORMANCE Maribeth Diggle, Eurudike De Beul, Ellen Wils, Lionel Couchard , Arnout Lems, Adrien De Biasi, Bjorn Floréal, Jelle Haen, Hanako Hayakawa, Oriana Mangala, Simon Van Schuylenbergh, Dolly Bing Bing, Sophia Rodriguez


PRODUCTIELEIDING Vincent Focquet

TECHNISCHE PRODUCTIELEIDING Noemi Suarez Sanchez

TONEELMEESTER Roel Bouquet

TECHNISCHE LEIDING Michiel Soete

GELUIDSTECHNIEK Korneel Moreaux

LICHTTECHNIEK Jan Vereecken

KLEEDSTER Marlies Vanhoucke

PODIUMTECHNIEK Lorenzo Calebotta

PRODUCENT d e t h e a t e r m a k e r

CO-PRODUCENTEN Opera Ballet Vlaanderen, Kunstencentrum Vooruit, LOD muziektheater, Productiehuis Theater Rotterdam, deSingel

Opgelet: deze voorstelling bevat stroboscopische effecten en rook

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.