De gouden samenwerking tussen Wolfgang Amadeus Mozart en librettist Lorenzo Da Ponte resulteerde in drie van de mooiste opera’s uit het repertoire: Le Nozze di Figaro, Don Giovanni en Così fan tutte. DESCHONECOMPANIE bewerkt de beroemde trilogie voor een hedendaags publiek, met liefde voor de muziek en voor het libretto. De delen van het drieluik glijden vrijelijk overde assen tussen zang en spel, tussen Italiaans en Vlaams, tussen opera en theater. Of je nu voor het eerst in aanraking komt met de wondere wereld van opera, of al toe bent aan de zoveelste Don Giovanni, iedereen wacht een frisse kennismaking met het bekende onbekende.

DESCHONECOMPANIE, regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour, verovert Vlaanderen met haar aanstekelijke muziektheater. Don Juan werd opgepikt door festivals als Theater Aan Zee en toerde door heel Vlaanderen. Dat de theatermakers met deze bewerking van Mozarts Don Giovanni en Molières Don Juan een vruchtbaar format gevonden hadden, bewezen ze vervolgens met Così.


Aangespoord door het succes presenteren ze vandaag ook hun bekroning van de trilogie, Le Nozze. De rode draad? De liefde en haar komische bijwerkingen. Hoogst uitzonderlijk serveert Opera Ballet Vlaanderen de volledige trilogie achter elkaar.

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.