In het operagebouw in Gent staan bezoekers vaak versteld van het rijke interieur: de schitterende kroonluchter, de hoefijzervorm van de theaterzaal en de drie rijkversierde salons (die hebben ze zelfs in Versailles niet!), getuigen van een ongeziene grandeur. In de Antwerpse Opera zijn het dan weer de prachtige plafondschilderingen, de bijzondere akoestiek en het grootse zijtoneel die steevast indruk maken.

Tijdens een rondleiding in één van onze theaters krijgt de bezoeker inzicht in de artistieke en logistieke werking van onze bruisende huizen. Als de planning het toelaat, gunnen we u ook een blik achter de schermen. Maar zelfs als dat niet lukt, gaat u zeker met blijvende herinneringen naar huis. Een ideale (eerste) kennismaking. Toevallige passanten, toeristen, buurtbewoners, maar net zo goed operaliefhebbers of wie gewoon nieuwsgierig is naar wat er zich achter die statige muren afspeelt: iedereen is welkom!


In beide operahuizen elke laatste zaterdag van de maand om 11u en in Opera Antwerpen ook op elke laatste zondag van de maand. Reservatie is verplicht.

Klik hier voor meer info voor groepsrondleidingen

Klik hier voor meer info voor rondleidingen met je school

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.