Enoch Arden is een werk voor piano en stem, gebaseerd op een gedicht van Alfred Tennyson, dat in Groot-Brittannië tot de klassieken behoort. Richard Strauss componeerde een sobere, maar tegelijkertijd fijnzinnige pianopartituur bij deze tekst. Het betreft echter geen liederencyclus, omdat de muziek een volkomen autonome positie ten opzichte van het gedicht inneemt. Acteur Dirk Roofthooft maakt gebruik van een moderne vertaling, die speciaal voor deze voorstelling is gemaakt, terwijl Eric de Kuyper tekst en muziek visualiseert met historische filmbeelden.

Een woeste Engelse rotskust, een haventje met rode daken, een molen en een hazelaarsbos. Dat is de achtergrond voor een hartverscheurend verhaal over liefde en opoffering. Twee vrienden, Enoch en Philip, houden al sinds hun jeugd van hetzelfde meisje: Annie Lee. Als Annie kiest voor Enoch, lijdt Philip in stilte. Wanneer Enoch blijkbaar niet terugkeert van een lange zeereis, ontfermt Philip zich over het vaderloze gezin. Maar als Enoch na lange tijd toch terugkomt, legt hij zich neer bij de feiten, en hij zwijgt. Pas wanneer hij sterft, laat hij Annie weten dat hij haar nog jaren in stilte heeft bemind.


Scenografie & video-ontwerp: Eric De Kuyper | Concept, regie & spel: Dirk Roofthooft | Piano: Guy Vandromme | Vertaling: Céline Linssen | Muziek: Richard Strauss | Tekst: Alfred Tennyson | Productie: Muziektheater Transparant


Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.