Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in. Maar geen nood! GentFestival heeft de grote orkesten van Belgische bodem uitgenodigd om voor deze editie hun kernrepertoire uit te voeren in aangepaste bezetting. 

Niets minder dan alle negen symfonieën van de jarige Ludwig van Beethoven staan op het programma. Ook in zijn tijd bestond een zeer levendige cultuur van kamermuziekbewerkingen van het grote repertoire, waarmee de liefhebber zelf aan de slag kon. 


De uitbundige zevende symfonie – Richard Wagner noemde haar ‘de apotheose van de dans’ –  wordt gespeeld door leden van het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen. Het is een sprankelende versie voor nonet van de hand van onze eigen contrabassist José Andrés Reyes. Bij de première van het werk in 1813 viel het tweede deel (Allegretto) zo goed in de smaak dat het herhaald moest worden. Het figureerde in talloze films, recent nog in The King’s Speech.Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.