Op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni verandert de Gentse binnenstad in een wonderbaarlijke muzikale polyptiek. Gent Festival van Vlaanderen brengt met Listen to the Lamb! een ode aan het wereldberoemde meesterwerk van de gebroeders van Eyck: het Lam Gods. Het project is een op en top Gentse samenwerking die vorig jaar al eens te zien was op de Bijlokesite. Omdat Listen to the Lamb! een schot in de roos bleek, plannen Gent Festival van Vlaanderen en Stad Gent daarom een tweedaagse reprise, waar ook Opera Ballet Vlaanderen goed vertegenwoordigd zal zijn.

Twaalf Gentse cultuurinstellingen laten een bont gezelschap van musici en kunstenaars de twaalf panelen van Van Eycks wereldberoemde meesterwerk muzikaal vertalen. Het resultaat: een grote diversiteit aan muziekgenres en bezettingen, van klassiek en jazz tot electronics en wereldmuziek, gebracht door zowel intieme als grotere ensembles en via performances en installaties. Voor elk wat wils! Als bezoeker leg je je eigen parcours af tussen de twaalf acts verspreid over de stad.


Namens Opera Ballet Vlaanderen neemt componist Jean Delouvroy het centrale paneel God op de troon voor zijn rekening. Geïnspireerd door de enigmatische en Byzantijnse sfeer die het schilderij uitademt en gevoed door zangers en muzikanten van Opera Ballet Vlaanderen, bezweert Delouvroy de toeschouwer met zijn creatie Deus universalis. In deze multimediale voorstelling boort hij naar de tijdloze en universele dimensie van rituelen en mystiek. Verwacht een beklijvende, buitenzintuiglijke ervaring, vol klank en muziek, beeld en dans.


Concept & compositie - Jean Delouvroy

Dans & performance - Taichi Sakai


Victoria Deluxe vertaalt het paneel De aanbidding van het lam.

Victoria Deluxe bouwt onder leiding van kunstenaar Klaas De Roo een nieuw lam dat ze

LAM GENTS dopen en dat in de vorm van een installatie op de wereld wordt losgelaten.

Meer info en tickets vind je hier

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.