GentFestival laat het Lam Gods tot leven komen zoals dat nog nooit eerder werd gedaan. Van Opera Ballet Vlaanderen tot Kunstencentrum Vooruit en van CirQ tot Democrazy: twaalf Gentse cultuurinstellingen laten een bont gezelschap van musici en kunstenaars de twaalf panelen van Van Eycks wereldberoemde meesterwerk muzikaal vertalen. Het resultaat: een grote diversiteit aan muziekgenres en bezettingen, van klassiek en jazz tot electronics en wereldmuziek, gebracht door zowel intieme als grotere ensembles en via performances en installaties. Voor elk wat wils! Als bezoeker leg je je eigen parcours af tussen de twaalf acts verspreid over de site.

Namens Opera Ballet Vlaanderen neemt componist Jean Delouvroy het centrale paneel God op de troon voor zijn rekening. Geïnspireerd door de enigmatische en Byzantijnse sfeer die het schilderij uitademt en gevoed door zangers en muzikanten van Opera Ballet Vlaanderen bezweert Delouvroy de toeschouwer met zijn creatie Deus universalis. In deze multimediale voorstelling boort hij naar de tijdloze en universele dimensie van rituelen en mystiek. Verwacht een beklijvende, buitenzintuiglijke ervaring, vol klank en muziek, beeld en dans.


Concept & compositie - Jean Delouvroy

Choreografie & performance - Gilles Polet

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.