Opera Ballet Vlaanderen en Antwerp LiedFest vinden elkaar in deze uitgelezen kans om in te zetten op intiem liedrepertoire en zangers van bij ons.  In het Parijs van na de Eerste Wereldoorlog maakte het componistencollectief Groupe des Six komaf met het hoogdravende sentimentalisme van de romantiek door opnieuw helderheid en eenvoud in hun muziek na te streven. In plaats van op zwaarwichtige, romantische thema’s baseerden ze zich liever op het alledaagse, moderne leven of op de kleine wonderen der natuur. Grasduinend in het vocale repertoire van Les Six, duikt Lore Binon naar al dan niet verborgen parels van onder andere Francis Poulenc en Germaine Tailleferre. 

Wie zich erop had verheugd om haar vorig seizoen te horen schitteren in Gustav MahlersVierde Symfonie, kan zijn hart nu ophalen aan dit recital van pianist Aaron Wajnberg en sopraan Lore Binon. Met een verfijnd programma – dat oorspronkelijk zou gecreëerd worden voor MA Festival Brugge – keert zij nu terug naar de Antwerpse Opera, waar ze eerder te horen was in verschillende concerten en als Pamina in Mozarts Die Zauberflöte


Lore Binon, sopraan

Aaron Wajnberg, piano


Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.