Opera Ballet Vlaanderen en Antwerp LiedFest vinden elkaar in deze uitgelezen kans om in te zetten op intiem liedrepertoire en zangers van bij ons. Tijdens het tweede liedrecital in deze reeks transporteert sopraan Tineke Van Ingelgem de luisteraar naar de zwoele en rokerige wereld van het cabaret. Verwacht u dus aan catchy klassiekers over het leven, de dood, maar vooral over de liefde. Enkele juweeltjes van Kurt Weill, de grootmeester van het genre, passeren de revue. Maar ook de Cabaret Songs, een van de vele vruchten van de samenwerking tussen muzikale alleskunner Benjamin Britten en visionair dichter W. H. Auden, staan op het menu. 

Tineke Van Ingelgem is zeker niet toe aan haar proefstuk bij Opera Ballet Vlaanderen, zo vertolkte ze vorig seizoen nog met verve de titelrol in Antonín Dvořáks fabelachtige opera Rusalka. Achter het klavier zit evenmin een onbekende van ons publiek: Aaron Wajnberg. Hij is in Antwerpen gekend als warm pleitbezorger van het liedrepertoire en tot ver buiten de landsgrenzen als begenadigd begeleider en kamermuzikant.


Tineke Van Ingelgem, sopraan

Aäron Wajnberg, piano

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.