De vraag duikt meermaals op bij het beluisteren van Kurt Weills repertoire: is hier een klassiek componist aan het werk of wordt er geflirt met de musical? Wat maakt het uit. Weills muziek raakt. Ze inspireerde artiesten, onder wie Frank Sinatra, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald. Ze begeestert het publiek zowel in operahuizen als in theaters en op Broadway. Weill voel je tot in je hart. Zijn muziek is opzwepend, schrijnend, ontroerend. Bovendien: onder een laag van sentiment en variété schuilt niet zelden snoeiharde maatschappijkritiek. Kurt Weill en partner in crime Bertolt Brecht wilden hun publiek een geweten schoppen. 

Het leven van Kurt Weill en zangeres Lotte Lenya, de ster van het Duitse toneel in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, mag gerust bewogen genoemd worden. De turbulente relatie tussen de componist en de sopraan die zijn songs vertolkte, vaak op teksten van Brecht, is het onderwerp van LoveMusik.

Met Weills muziek als leidraad en zijn briefwisseling met Lenya als inspiratiebron volgen we 25 jaar uit het leven van deze fascinerende kunstenaars. Het wordt een intrigerend, verrassend en emotioneel portret, voor het eerst in ons land op de scène gebracht door de getalenteerde zangers van International Opera Academy en Casco Phil.

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.