Sidi Larbi Cherkaoui’s Memento Mori is een hoogstpersoonlijke en ontroerende voorstelling rondom de thema’s verlies en herinnering.

Memento Mori. Gedenk dat je zult sterven. Die eeuwenoude Latijnse uitdrukking werd het uitgangspunt voor een erg introspectieve voorstelling. Cherkaoui analyseert een gevoel van verveling dat heerst in ons dagelijks bestaan, het vluchtige van het leven en de vraag wat van ons overblijft na de dood. De atmosferische muziek van de Franse singer-songwriter Woodkid staat garant voor een doorvoelde soundscape.


Cherkaoui verbindt in deze voorstelling de klassieke ballettechniek met zijn hoogst individuele ‘vloeibare’ hedendaagse danstaal. Nooit staat de beweging op zich voorop, maar altijd de verbinding tussen twee sequenties. Die creëren een eeuwigdurende bewegingstaal, die het thema van bloei en verval, verlies en herinnering ook in de dans weerspiegelt.

Het programmaboekje vind je hier

Beluister hier de audio-inleiding op zakformaat

De voorstelling op 6 februari is een online voorstelling. Ticketkopers ontvangen een half uur voor de voorstelling een mailtje met de link waar je de voorstelling kan bekijken. De voorstelling is via de link tot 10 dagen na de première te bekijken.

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.