Sing Out! is een film, een akoestisch-visueel essay over het centrale instrument in de opera: de menselijke stem. Die raakt ons met haar schoonheid en geeft uitdrukking aan uiteenlopende emoties. Ze doet ons nadenken over het samengaan van perfectie en kwetsbaarheid en over het conflict tussen techniek en gevoel. Kenmerken als leeftijd, geslacht, huidskleur en fysieke verschijning lijken naar de achtergrond te verdwijnen als je (met je ogen dicht) naar een zangstem luistert. Geïnspireerd door de dichter-zanger Orpheus volgt Sing Out! de klank van de operastem doorheen de tijd.

Het Berlijnse kunstenaarsduo Johannes Müller en Philine Rinnert verbond interviews met componisten, zangers en wetenschappers, met research in de operahuizen van Stuttgart en Gent, met ariafragmenten en ludieke operabewerkingen en met talloze researchvondsten. Ze creëerden een vindingrijke, humoristische en ontroerende filmische collage over dat meest kwetsbare en tegelijkertijd meest mysterieuze instrument dat in staat is alle grenzen tussen mensen weg te vagen: de stem.


Sing out! is een coproductie van Johannes Müller/Philine Rinnert met Opera Ballet Vlaanderen en Staatsoper Stuttgart.


Gefördert im Fonds Doppelpass der Kulturstiftung des Bundes / Funded by the Doppelpass Fund of the German Federal Cultural Foundation

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.