Aardse rituelen, transcendentie en dans vloeien samen in een uniek symfonisch concert dat componist Bushra El-Turk speciaal voor All Arias samenstelt. Met haar orkestwerk Mosaic als uitgangspunt pendelen we tussen meditatie en trance, tussen spiritualiteit en dansante energie. Claude Debussy, Béla Bartók, Aram Katsjatoerjan en Wim Henderickx zijn El-Turks gezellen op een muzikaal wervelende reis waarin oosterse en westerse sferen moeiteloos samenkomen. Een reis doordrongen van het inzicht dat elk van ons een mozaïek is van identiteiten en ‘ontworteling’ een bron blijft van bruisende creativiteit.

De Danse sacrée en Danse profane van Debussy brengen de twee polen waartussen ook El-TurksMosaic zich beweegt: antieke rituelen en oosterse sensualiteit. Zoals El-Turk zichzelf ziet als ‘een cross-over tussen Oost en West die constant in beweging is’, zo omschrijft Henderickx zichzelf als ‘een verdwaalde oosterling in het Westen’. Zijn Raga II geeft de raga-muziek uit de Indische cultuur een hedendaagse, westerse invulling. Bartóks muziek is helemaal een intrigerende melting pot. ‘Roemeens, Slovaaks, Arabisch… Ik onttrek mij aan geen invloeden’, schreef de Hongaarse componist over zijn opzwepende Danssuite

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.